Dräktig!

I går såg jag ett säkert tecken på dräktighet, fast jag visste det i princip redan innan. Men då kom en låååång seg flytning ungefär som äggvita. Det är när tiken håller på att bilda slemproppen - som stänger till förlossningskanalen. Det syns ev ett mycket kort ögonblick sen är det borta. Men... jag har lyckats fånga det på hundarnas samtliga dräktigheter. Klicka på bilden om du vågar!
Det var tidigt på morgonen när Akka hade kissat som jag såg det. Jag sprang ut i bara nattlinne och lyckades fota med mobilen.
Idag är hon på dag 31 i sin dräktighet. Det är en känslig period när  fostren håller på att anlägga alla kroppsorgan. Nu är de cirka 2 cm. Under den senare halvan av dräktigheten växer de små valparna väldigt fort.

Jaaa den var verkligt lång!
Etiketter: valpar

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter