Azimakullen

22 mars 2016 föddes Azima kullen 11 valpar 6 flickor och 5 pojkar. Azima betyder talisman
Pappa till valparna är snygge och supertrevlige Thabo (Mirathis Simply Red). Thabo är en hane som jag förälskade mig i redan 2014 då han blev bästa hane på Ridgebackspecialen i Röstånga.

Akka
Thabo, vinnande hane på Ridgebackspecialen 2014
Thabo till vänster med vinnande tik

Åsas beskrivning av Thabo
Thabo är en trygg, nyfiken och energifylld hane. Han har en fantastisk utstrålning och han drar ofta blickarna till sig.
 Lättlärd och glad och bjuder du upp till lek så är han inte sen att hänga på. Hänger med på allt som jag hittar på och bryr sig inte om väder och vind. Är följsam när han är med mig på ridturerna eller när vi cyklar i skogen. Tycker om att simma, springa i sandtagen och röja runt i skogen. Han fungerar med de flesta andra hundar och anpassar sig snabbt i nya miljöer. Han är väldigt kelig, gillar att mysa och trycka sig tätt intill för gos. Har lätt för att slappna av och har inga problem med att vara själv. Thabo är trygg i all hantering, orkar du bära honom så slappnar han av och litar på dig.

Thabo och hans sju syskon (tre tikar) är alla höftleds- (HD) och armbågsledsröntgade (ED) med bästa resultat. Alla åtta har HD:A och ED:0.  Alla i kullen har även utfört BPH med skott. Thabo har ställts ut med framgång och blev vid drygt två års ålder svensk champion. Han har placerat sig som BIM på två rasspecialer varav ett på BISS-14. Han har placerat sig på rally-, agility- och bästa hanhundslistan (utställning). Han har även vunnit specialpriset bästa huvud på en stor rasspecial. Han har ett godkänt anlagsprov i viltspår och är skottfast. Thabo tycker om att spåra men matte har inte tagit sig tid.  Thabo är en glädjespridare, varm och social, man kan inte annat än tycka om honom! /Thabos ägare Åsa Norberg

                                                                                                                    Mentaltester

namnkönridgeröntgenMTMHBPHannat
Aston (Takatso)HuaX
Chili (Thabisa)T-ED 0  HD AX
Faro (Thamani)HuaX
Ginza (Temba)TuaED 0  HD BX SEUCH
Moritz  (Taemane)HuaAD 0/0  HD A/CX
Neville (Tumai)HuaX
Svea (Taraja)T3 krED 1   HD DX
Thabbie (Thabela)T-ED 0  HD AX
TombiTua
Zeke (Thavabu)HuaED 0  HD BX
Zäxan (Takiwa)T6 krX