3 jan 2024
Äntligen har jag börjat uppdatera hemsidan efter mycket lång tid. Man har olika perioder i sitt liv och mycket av tiden har gått åt nytt husbygge och nu anläggningen av trädgården.
Mitt utställningsintresse fick sig en törn när Pak blev så oerhört tråkigt behandlad av domaren vid 7 månaders ålder. Han tappade allt förtroende för män och upplevde utställningsringen som en otrygg plats. Som tur är har han sakta återfått sitt förtroende.
Pak har äntligen fått en egen sida. Ska fixa en sida åt syster Phumla också.

Bästa vovvan Akka 11 år på bilden

Hundhimlen har fått en ny strålande stjärna den 4 dec 2023.Akka har i princip aldrig varit sjuk förrann en kort tid före hon gick bort. Hon var en förtjusande snäll hund, älskad av alla. Pak och Akka hade ett mycket speciellt band redan från valptiden.
Akka blev 11 år och 3 månader.
Som vi saknar henne  ♥♥♥♥♥

Från vänster Cheena, Mimi, Phumla, Pak, Akka och Sihiri

17 okt 2021

Välkommen till världen Chenas och Pele´s valpar ♥♥♥♥♥♥♥♥

Det tog lite tid i öppningsskedet, hela natten men sen gick det smidigt när väl förlossningen var igång. Först ut var 5 flickor och sen kom 3 pojkar på rad. Så sammanlagt 8 valpar. Alla var välmående och pigga. Mor sköter dem exemplariskt.


6 okt 2021

Cheena är nu inne på dag 48 och det är drygt 2 veckor kvar!Så spännande att se vad som finns i den fina goa magen.

6 okt 2021

Äntligen! nu har jag fått ordning på filmerna från Cheenas mentaltester - BPH och MT
Kolla här om du vill se filmerna. Tycker speciellt del 2 av MT mentaltesten var bra!

21-09-16 Cheena dag 28

En dräktig Cheena. Hungrig men lite morgonillamående. En burk makrill på maten så slinker den ner till slut. I dag öppnade hon in till yngste sonens (som är utflyttad) rum (ja, hon kan öppna dörrar). Sen tog hon ut det största gosedjuret och bökade med i sin bädd. 
Så nu har hon äntligen fått en valp, om än något stor ☺ 

Sihiris valpar

Salimakullen född 2017
Så kul att de flesta av valpägarna håller kontakten med varandra och med mig. Jag har en chat för varje valpkull och det är riktigt kul att få nyheter och ibland lite färska bilder, dessa är nu inlagda /salima-individ

Cheena meets Pele´

Vi har haft fantastiska dagar i Tyskland hos Gabriele Hill. Hundarna blev verkligen förälskade i varandra och det var så roligt att se dem interagera på ett så fint sätt. Tusen tack Kristina Fält för ressällskapet och allt roligt ♥♥♥

Äntligen kan vi kan resa till Tyskland och träffa snygge och trevlige Pelè. En hanhund som inte bara är snygg, han har trevlig mentalitet, är frisk och har dessutom en intressant stamtavla. Inavelskoffecienten COI är 0 % Ser verkligen framemot dessa valpar ♥♥♥

En rosett med posten Sihiri 10:a på utställningslistan av 61 tikar. Utställd 3 ggr

Cheena

Lite färska bilder

Verkligen en tråkig tid med pandemi och social isolering. Vi längtar efter hundaktiviteter och inte minst hundutställningar och husbilsresor.

Viltspår

Hösten 2020 var vi riktigt på G med viltspår. Cheena gick klockrent anlagstest och sedan två öppenklasspår med 1:a pris.Beskrivning: Tiken söker effektivt i rutan och hittar startplatsen. Spårar mycket bra hela sträckan. Har några små avvikelser men återtar självmant spåret. Får en tydlig viltstörning i V3 och ägaren tar tillbaks tiken som fortsätter spåra. Utmärkt tempo och godkänd skottprövning. 25 min.

Valpar 2021

Jag planerar för en valpkull hösten 2021.

För övrigt sitter jag och uppdaterar min hemsida. 6 aug 2020
Man kan bli skogstokig när vissa sidor är helt borta (uppdatering till nytt på Hemsida 24) Så nu återstår en hel del arbete. Allt om Salimakullen är borta - snyft!


Cheena i spårskogen

Cheena visade sig vara en fena på viltspår. Efter ett godkänt anlagsprov i april gick hon 2 öppenklassprov och klarade galant ett 1:a pris på båda. Efter semestern ska vi gå det sista provet och förhoppningsvis fixa Viltspårchampionatet.

Grattis Sonja och Stina

Så duktiga och vann specialsökstävling

Lilla Cheenas juniorframgångar

Cheena har verkligen visat framtassarna speciellt i Danmark där vi ställt ut en hel del. Tyvärr räknar danska ridgebackklubben bara resultatet för danska hundar bosatta i Danmark. Annars toppar Cheena  listan överlägset poängmässigt. Hon kan nu också titulera sig Dansk Juniorchampion och Dansk Juniorvinnare 19. Älskade lilla hund!

Finaste veteranen Sihiri

Sena nyheter men men .... min älskade Sihiri fick come back och ställdes ut framgångsrikt under 2019 Nybliven Dansk Veteranvinnare. Lika glad som vanligt och sprallig. Det syns inte på henne att hon blivit veteran. Fotot får visa hennes framgångar 

Grattis Erika och Thabbie

SM i Nose Work på My Dog i januari 2020 ♥♥♥

Ett stort grattis till finaste Thabbie och matte Erika som var så enormt duktiga. Tänk bli nr 5 av 37 meriterade hundar från hela landet  Vi gör vågen