OM MIG - ABOUT ME
Jag heter Helene Wrede och är gift med Per. Våra barn är alla vuxna och numera utflyttade. Jag har varit aktiv under hela min uppväxt med hästar och haft ett flertal hundar av varierande ras. Jag har tävlingsridit medelsvår hoppning, fälttävlan och dressyr sedan 13 års ålder. Tyvärr tvingades jag sluta med hästarna pga tidsbrist när jag började plugga på Universitetet i Lund.
      Min första egna hund fick jag när jag var 7 år, en dvärgpudel. Hon hängde med på allt, satt innanför jackan när jag red. Rina blev 16 år. Min nästa egna hund var en engelsk springerspaniel, Honey som också var en underbar hund.
I vår egen familj har vi haft storpudel, Thai Ridgeback Dog och en underbar basenji, Zeke som blev 15,5 år. Vår nuvarande flock består av våra trefyra Rhodesian Ridgeback flickor Sihiri,  Akka och Mimi samt Cheena.
I vår familj har vi haft flera olika hundraser men vi har fastnat för ridgebackens trevliga sätt, deras stora personlighet, glädjebringande humor och deras fantastiska utstrålning. De har allt vad jag önskar av en hund.
Sihiri har vunnit "bästa huvud" 4 gånger och "bästa rörelser" en gång på Ridgebackspecialer. Sihiri blev redan 2012 som junior nr 6 och 2013 vann hon Guldhundslistan, vilket innebär att hon blev årets framgångsrikaste utställningshund! (av 76 meriterade tikar) Hon har senare vunnit som den framgångsrikaste RR tiken i Sverige. Hon fattas ett utländskt CACIB för att bli Internationell Champion.
Både Akka och Sihiri är Nordiska Champions.
Hälsa och mentalitet. Sihiris, Akkas och Mimis höfter och armbågar är röntgade med bästa resultat, HD=A/A resp ED=0/0. Hundarna har genomgått Jägarförbundets stora Mentaltest. Sihiri har gjort både MH och BPH. Akka har utöver Mentaltesten gjort BPH. De  är mycket stabila, helt trygga, utan rädslor och med en stor portion nyfikenhet. Du kan läsa mer under Meriter
 Jag har sysslat med diverse hundaktiviteter såsom lydnad, bruks, lure coursing, viltspår och utställning. Jag tror att jag har lite "blick" för att hitta rätt hund, samtliga mina hundar har varit framgångsrika på utställningar men de har också varit oerhört trevliga familjemedlemmar. Utöver utställningsintresset är både jag och Catharina oerhört intresserad av den mentala biten. Mentalt sunda hundar är viktigt och genom valet av sunda föräldrar lägger man grunden till den hund som man ska leva med till vardags i kanske 12-13 år. Att de är vackra är bara "grädde på moset".
Utöver mitt stora hundintresse är fotografering, matlagning och att sy också kul hobbies.
Jag och min älskade Sihiri sommaren 2014
Zeke, M Wamis American Devil In Disquise, SUCH, SLCCH och bl a BIS på Specialen 2007. Godkänd MH!
My love -Tuva, SweWinner 2005, FinWinner 2005 Swedish Champion, reserv World Winner 2008 Khanbull's Ma Nee Däng